Wij adviseren u graag in onze winkel

Wij maken er een erezaak van om de uitvaart van uw dierbare tot in de kleinste details te regelen. Het is immers het laatste afscheid van een persoon waar u erg veel om gaf.
Wij adviseren u graag over:

  • Kist
  • Bloemen en kransen
  • Gedenkstenen in graniet, glas, arduin
  • Rouwdrukwerk
  • Urneveldmonumenten in graniet
  • Columbariumvaasjes en –lantaarns in brons en graniet
  • Urnes en mini-urnes
contact opnemen
ZZ Winkel

Openingsuren winkel

MA9u - 12u en 14u - 18u
DI9u - 12u en 14u - 18u
WOE9u - 12u en 14u - 18u
DO9u - 12u en 14u - 18u
VR9u - 12u en 14u - 18u
ZA9u - 12u en 14u - 17u
ZOgesloten
Winkel bloem steen

Het levenswerk van meerdere generaties

Begrafenissen Bloyart bvba werd opgericht door Bloyart Olivier, vrijwilliger bij de brandweer en werkzaam als trappenmaker, en zijn echtgenote Marescau Jacqueline.

Een stoel en een tafel… meer was er toen niet nodig om in 1959 het bedrijf op te starten, recht tegenover het huidige funerarium.

Niet alleen de ontvangst van de families, de opbaring, de ceremonie en het papierwerk maar ook de kisten werden eigenhandig gemaakt door Olivier.

In 1969 kwam Carine, de oudste dochter van de drie, meehelpen in de zaak van haar vader. Ook haar echtgenoot Vandamme Carlos hielp een tijdje mee in de zaak.

Zz Bloyart Oliver

Met 4 rouwkamers begon Olivier in 1971 het eerste funerarium van West-Vlaanderen. Twee jaar later telde het in totaal 9 rouwkamers.

Pedro Vandamme, zoon van Carine en Carlos, had interesse in het beroep van zijn grootvader, en nam de zaak over in 1993.

Olivier had het vertrouwen in dochter en kleinzoon, en langzaam bouwde hij zijn carrière af maar hij bleef de zaak van dichtbij opvolgen.

In 2007 hebben we op 76- jarige leeftijd moeten afscheid nemen van Olivier, die na een langdurige ziekte is overleden.

In 2013 besloot Carine na 44 jaar de fakkel definitief door te geven aan de derde generatie: Vandamme Pedro en zijn vrouw Verbeke Cindy en vele medewerkers.

Hoewel Pedro 'Vandamme' heet, heeft hij er nooit aan gedacht om de naam van de zaak te veranderen. Integendeel, uit respect en fierheid voor de verwezenlijkingen van zijn grootvader zet hij 'Begrafenissen Bloyart bvba' met hart en ziel verder.

Zz-pen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info